Blogi

Oikeanlainen musiikki parantaa anniskeluravintolan myyntiä ja asiakasviihtyvyyttä

21.8.2023 | Muokattu viimeksi: 28.8.2023

Ravintolan tunnelma koostuu monista elementeistä. Valaistus, sisustus, henkilökunta, ruoka- ja juomalistat, kaikki nämä vaikuttavat asiakkaiden kokemukseen. Yksi olennainen, mutta usein aliarvioitu, tekijä on musiikki. Musiikilla on uskomattoman voimakas vaikutus tunnelmaan, ja se voi olla ratkaiseva tekijä ravintolan myynnissä. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, miten oikeanlaisen musiikin valinta voi kohottaa anniskeluravintolan myyntiä.

Musiikki ei yleisesti ole se elementti, joka huomataan ensimmäisenä, mutta vaikuttaa merkittävästi asiakkaiden kokemaan tunnelmaan. Valitsemalla musiikin tilanteeseen oikein, voidaan ohjata asiakkaiden tunnelmaa haluttuun suuntaan. Rauhalliset sävelet luovat rentoutuneen ilmapiirin, jossa ihmiset voivat viettää aikaa ja nauttia juomistaan. Toisaalta, sopivan energinen musiikki voi nostattaa vauhtia ja luoda vilkkaan ja juhlallisen tunnelman, joka houkuttelee ihmisiä jäämään pidemmäksi aikaa.

Huomioi kohdeyleisö ja muuttuvat tilanteet. Jokaisella ravintolalla on oma ainutlaatuinen kohdeyleisönsä. Nuoremmat asiakkaat nauttivat usein uudemmasta pop-musiikista, kun taas vanhempi yleisö saattaa pitää enemmän nostalgisista sävelistä. Tuntemalla asiakaskuntansa ja valitsemalla musiikin, joka resonoi heidän kanssaan, ravintola voi kasvattaa merkittävästi asiakasviihtyvyyttä ja myyntiä ja sitouttaa asiakkaat tulemaan uudestaan ja uudestaan.

Musiikin vaikutus asiakkaiden ostopäätöksiin on merkittävä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että oikein valittu musiikki innostaa ihmisiä tilaamaan enemmän juomia. Tämä on usein erityisen tehokasta, kun ravintola tarjoaa samalla kampanjoita tai happy hour -tarjouksia. Sopivan poreileva, hyväntuulinen ja nostattava musiikki luo oikeanlaisen houkuttelevan ilmapiirin ja saa asiakkaat usein innostumaan tilaamaan lisää.

Musiikilla on myös erilainen rooli riippuen siitä, mihin aikaan päivästä tai viikosta ravintolassa vieraillaan. Illan pimetessä romanttiset ja pehmeät sävelet voivat luoda intiimin tunnelman, kun taas viikonloppuiltoina voi olla hyvä panostaa enemmän energisiin ja tanssittaviin kappaleisiin.

Stage Managerin DJ-palvelu on sopiva tuote, kun haluat nostaa ravintolan myyntiä ja saada asiakkaat viihtymään pidempään. Dj-palvelu toimii parhaiten esim. after work -aikoina tai viikonlopun kiireisimpinä tunteina. Kysy lisää DJ-palvelusta!

Lue lisää
Stage Manager Finland